آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان آذربایجان شرقی 99/5/27
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای اطلاع رسانی به هموطنان عزیز از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان آذربایجان شرقی ، با حضور در بخش خبری ساعت 23 شبکه استانی سهند، روز دوشنبه ، بیست و هفتم مرداد ماه نودو نه گفت:آذربایجان شرقی همچنان از نظر شیوع بیماری کووید19 در وضعیت قرمز یا هشدار قرار داشته و کرونا همچنان در استان ما فعال است، آذربایجان شرقی همچنان مستعد شیوع بیشتر کرونا بوده و هنوز افراد زیادی مبتلا نشدهاند.
دکتر صومی با بیان اینکه تا به حال 26 هزار و 715 مبتلای قطعی به کووید19در آذربایجان شرقی شناسایی شده است، افزود: 1231 نفر از این تعداد شامل 4.5 درصد افراد مبتلا، فوت کرده و 689 نفر هم اکنون در بخشهای بیمارستانهای استان بستری و 20 درصدشان نیز در بخشهای ویژه بستری بوده وتعداد 84 نفر به کمک دستگاه تهویه مکانیکی، نفس میکشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه تا به الان پیک بیماری را در آذربایجان شرقی تجربهنکردهایم و همچنان مستعد هستیم، گفت: به خاطر همکاری مردم و همراهی مسئولان، هیچ وقت به پیک کرونا نرسیدهایم و تعداد بیماران نسبت به تختهای بیمارستانی زیاد نشده است.
وی در پاسخ به چرایی تداوم وضعیت قرمز کرونایی در آذربایجان شرقی، بیان کرد: استان ما کاملا مستعد و متفاوت از سایر استانها است، با توجه به ایمنی نسبی ایجاد شده در سایر استانها، بیماری فروکش می کند، اما در استان ما 80 درصد مردم و صنوف تمامی شرایط اعم از فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک را رعایت میکنند و 20 درصد بقیه باعث شیوع بیماری میشوند.
دکتر صومی با بیان اینکه استان ما از وضعیت نسبی خوبی برخوردار است ادامه داد : در 24 ساعت گذشته چهار فوتی ناشی از کرونا داشتیم که نشان میدهد، در صورت رعایت پروتکلهای بهداشتی، وضعیت کاهش بیماری کرونا بهبود مییابد، اما اگر رعایت نکنیم، وضعیت بدتر خواهد شد.
وی از افزایش فوتیهای زیر 50 سال کرونا خبر داد وگفت : متاسفانه اخیرا" فوتی 23 ساله، 34 ساله و 44 ساله هم داشتیم. شهرهای تبریز، آذرشهر، سراب، میانه و مراغه (قرمز) و شهرهای ورزقان، خداآفرین، هوراند، (سفید) و بقیه شهرها (زرد )هستند که البته وضعیت در حال تغییر بوده و کل استان را مستعد و مبتلادر نظر میگیریم .
دکتر صومی تاکید کرد: دست به دست هم داده و اجازه ندهیم که شهریور تبدیل به ماه شیوع کرونا شود و برعکس با همکاری هم ورعایت پروتکل های بهداشتی شاهد کاهش بروز کرونا در استان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ماسک، اولین حربه به عنوان واکسن کرونا است، اظهار کرد: اگر همه از ماسک استفاده بکنند ، امکان انتشار تا یک درصد پایین میآید، بستن راه دهان و بینی، بهترین راه بوده و کشیدن ماسک تا چانه برای صحبت و مصاحبه، اشتباه می باشد، باید ماسک را بدون برخورد دست از قسمت داخلی درآورده و مجددا آن را به صورتمان بزنیم.
دکتر صومی در ادامه با اشاره به برگزاری کنکور ارشد، کنکور دکتری و تخصصی طی سه هفته گذشته در مجموعه استان، اظهار کرد: نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در برگزاری آزمون کنکور، وظیفه ما بود که خوشبختانه رعایت شده بود و مشکلی پیش نیامد، داوطلبان کنکور سراسری هم نگران نباشند، اتفاق خاصی در جلسه امتحان نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: از همراهان دانش آموزان و داوطلبان خواهش میکنیم تا با عدم حضور و یا کاهش حضورشان به کاهش انتشار کرونا کمک کنند.